Gott, smalt och lättlagat, vad kan man mer begära? Vi gör couscousen lite mer smakrik med krossad tomat och plommonsåsen får en mild syrlighet av citron.
Pressa ner vitlöken i en skål och blanda med soja, sherry, farinsocker, worchestershiresås och ingefära. Skiva kalkonköttet och marinera det i såsen i 1 timme. Grilla eller stek kalkonskivorna ca 3 minuter på varje sida.
Plommonsås: Koka katrinplommonen mjuka i en kastrull i så mycket vatten att det täcker frukten. Slå bort vattnet och mixa plommonen. Blanda buljongen med plommonen i en kastrull, häll på citronsaft och rivet skal och lägg i smör. Låt såsen koka utan lock i några minuter och håll den varm till servering.
Skala och hacka löken fint och fräs den i smör utan att den får färg. Koka upp buljongen med tomatkrosset och häll över couscousen, låt den svälla i minst 5 minuter. Fluffa upp med en gaffel, blanda ner persilja, tomat och lök. Krydda med salt och peppar. Servera med grillade kalkonskivor och plommonsås.