Kaliffas linsgryta

Kaliffas linsgryta
Foto: TV4

Kaliffas linsgryta

Av: Kaliffa

Från: Sveriges mästerkock VIP

17 ingredienser

45 min

Smakrik och härlig linsgryta med morötter och kokosmjölk.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk neutral olja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk korianderpulver
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • ca 20 g färsk ingefära
  • 250 g torkade röda linser
  • 1-2 förp kokosmjölk
  • 1-1,5 buljong (vegetarisk)
  • ca 300 g morot
  • 1-3 dl vatten (vid behov)
  • ca 1 tsk salt
  • peppar

Till servering

  • 1 broccoli
  • 1 aubergine
  • tunnbröd (chapatibröd)
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Skiva auberginen och baka den i ugnen på 75 grader i 35 minuter.
  2. Hetta upp olja.
  3. Fräs gurkmeja, spiskummin och korianderpulver och torkad chili. Tillsätt den finhackade löken, vitlöken och ingefäran.
  4. Tillsätt linserna och fräs ihop ytterligare några minuter, slå därefter i kokosmjölken.
  5. Rör ihop och tillsätt buljongen samt morötterna. Låt puttra på svag värme, tillsätt extra vatten vid behov.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Råstek boccolin på medelvärme tills den får färg och blir lite mjuk.
  8. Servera med stekt broccoli, ugnsbakad aubergine, färsk koriander och chapatibröd.