Wienernougat

Wienernougat
Foto: Eva Ankarvall
Johanna Westman
Johanna Westman

Wienernougat

Av: Johanna Westman

3 ingredienser

ca 30 m + 3 h

Wienernougat, en gammal Aladdinask-klassiker som är enkel att göra men som smakar väldigt tjusigt. Recept från Johanna Westmans bok Julgodis.

Ingredienser

  • 100 g mandelspån
  • 125 g mörk choklad
  • 250 g nougat

Gör så här

  1. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
  2. Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna. Låt den svalna.
  3. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten i vattenbad. När den smält helt, blanda om ordentligt och rör försiktigt ned den rostade mandeln.
  4. Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den stå i minst 3 timmar att stelna.
  5. Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1,5 x 3 centimeter.
  6. Förvara nougaten i kylskåpet.