Filoknyten med pepparkakor

koket.se
Filoknyten med pepparkakor
Foto: Monica Karlstein/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Filoknyten med pepparkakor

7 ingredienser

20 min

Bästa glöggtilltugget är dessa filodegsknyten fyllda med getost, pepparkakor och fikon. Försvinnande goda.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 20 pepparkakor
  • 400 g chèvreost
  • 7 torkade fikon
  • filodeg
  • 2 msk smör, smält
  • smör och ägg, till pensling
  • pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Hacka fikonen och pepparkakorna, skiva chèvreosten och blanda allt med det smälta smöret.
  2. Lägg ut filodegen, pensla med smör och vik sedan degen dubbel.
  3. Lägg fyllningen i mitten, vik över kortsidorna och rulla sedan ihop knytet.
  4. Pensla ägg på kanterna så fäster degen bättre. Strö hackade pistagenötter på. Grädda i ugnen på 225 grader i 10-15 min.