Ernsts julchutney

koket.se
Ernsts julchutney
Foto: Monica Karlstein/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts julchutney

12 ingredienser

Ernsts juliga chutney med äpplen, russin, kanel och lök är ett gott komplement på julbordet. Äppelchutney passar bra på en smörgås tillsammans med julskinka.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 6 Ingrid Marie-äpple
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade eller pressade
  • 1,2 dl russin (eller korinter)
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 lagerblad
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 3 dl rörsocker
  • 2 tsk curry
  • 1 msk ingefära, riven
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Skala, skär ur kärnhus och hacka upp äpplena i små bitar.
  2. Stek lök och vitlök lätt.
  3. Blanda ner äpplena och koka lätt tillsammans med russin och ca 2 dl vatten.
  4. Blanda i socker, balsamico, lagerblad, ingefära, kanel och curry. Avsluta med en nypa salt.