Kryddig quinoa med ingefära

Kryddig quinoa med ingefära
Foto: TV4
Josefine Jäger
Josefine Jäger

Kryddig quinoa med ingefära

9 ingredienser

Quinoa är en nyttig ersättare till ris och pasta. Här får quinoan god smak av ingefära, rökt paprikapulver och gojibär.

Ingredienser

portioner

Så kokar du 3 dl quinoa

  • 2 dl quinoa
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk havssalt (eller lantbuljong)

Kryddig quinoa

  • 1 msk extra virgin olivolja (mild)
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 msk gojibär (torkade)
  • 2 krm rökt paprikapulver
  • 3 dl quinoa, kokt (ljus)

Gör så här

Koka quinoa

  1. Ge quinoan ett snabbt uppkok i vatten. Häll av kokvattnet för att bli av med bitterämnena.
  2. Tillsätt 8 dl vatten och salt eller buljong och låt quinoan koka upp igen. Sänk värmen och låt puttra 10–12 minuter.
  3. Låt quinoan rinna av i en finmaskig sil och fluffa upp med gaffel.

Kryddig quinoa

  1. Värm upp oljan i en panna och tillsätt lök och ingefära. Stek sakta på låg värme tills löken blivit genomskinlig.#
  2. Tillsätt gojibär och paprikapulver och låt fräsa sakta på låg värme tills gojibären har mjuknat.
  3. Vänd ner quinoan och värm under omrörning.