Rödbetsjärpar med kärna av chevre

Rödbetsjärpar med kärna av chevre
Foto: TV4

Rödbetsjärpar med kärna av chevre

Av: Josefin Holmgren

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Helt vegetariska järpar, med sojabönor och rödbetor som grund. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • 2 burkar kokta sojabönor
  • 3 färdigkokta rödbetor
  • färsk persilja
  • salt
  • peppar
  • klyfta vitlök
  • 3 ägg
  • ströbröd [ca 2 dl, vad som behövs till formbar konsistens]
  • chèvreost

Gör så här

  1. Använd tex stavmixer och blanda samman allt utom chevren och ströbrödet till en slät och rosa smet.
  2. Blanda sedan ned så mycket ströbröd att det går att forma avlånga järpar av degen och gör ett hålrum som du stoppar en bit chevre i och sen täpper till. Smeten borde räcka till ungefär 12 järpar.
  3. Tillaga dem antingen direkt i stekpanna med en klick smör, alternativt först i ugn på 200 grader och sen tvärt i stekpanna för att få en fin stekyta.