Jordgubbscupcakes

koket.se
Jordgubbscupcakes
Sophie Dahlbäck
Sophie Dahlbäck

Jordgubbscupcakes

Av: Sophie Dahlbäck

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

1 h

Cupcakes är alltid festligt och mumsigt att bjuda på. Nu på sommaren är dessutom de här godingarna med jordgubbar en riktig fullträff!

Se Sophie Dahlbäck laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Cupcakes

  • 75 g smör, smält
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk vallmofrö
  • ca 1 dl rabarber- och jordgubbssylt (köpt eller egengjord)

Jordgubbspuré

  • 250 g jordgubbar (färska eller frysta)
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk citronsaft

Jordgubbsfrosting

  • 75 g smör, rumstempererat
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g färskost
  • 3 msk jordgubbspuré (från ovanstående recept)

Gör så här

Cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Häll i mjölken och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda i smör- och mjölkblandningen.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner i smeten.
  5. Blanda i citronskal och vallmofrö.
  6. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
  7. Gör ett litet hål i mitten av varje cupcake och fyll med rabarber- och jordgubbssylt.

Jordgubbspuré

  1. Värm jordgubbar, florsocker och citronsaft i en kastrull på svag värme tills jordgubbarna börjar mjukna.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och mixa till en slät puré. Ställ in i kylen och låt svalna.

Jordgubbsfrosting

  1. Vispa rumstempererat smör, florsocker och vaniljsocker krämigt.
  2. Vispa sedan i färskost.
  3. Vispa även ner 3 msk jordgubbspuré.

Servering

  1. Spritsa frostingen på cupcakesen.
  2. Ringla även över lite mer av jordgubbspurén och dekorerar med färska jordgubbar.