Grön ärtsoppa med pepparrotscrème

Grön ärtsoppa med pepparrotscrème
Foto: TV4

Grön ärtsoppa med pepparrotscrème

Av: Jonathan - Enköping

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

25 min

Supergod och enkel förrätt smaksatt med pepparrot eller wasabi.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 1 msk smör, smält
  • 500 g frysta ärtor
  • 8 dl vatten
  • 0,5 dl torr vermouth
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Pepparrotscrème

  • färsk pepparrot, riven
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk i smöret i en kastrull.
  2. Mixa ärtorna med 1 dl vatten.
  3. Häll vermouth, crème fraiche och resten av vattnet över löken och mixa.
  4. Smula i buljongtärningarna och koka upp.
  5. Blanda ner ärtmixen och smaka av den med salt och peppar.
  6. Koka upp före servering.
  7. Serveras med crème fraiche blandat med riven pepparrot efter smak.