Pilgrimsmussla med parmainlindad sparris

Pilgrimsmussla med parmainlindad sparris
Foto: TV4

Pilgrimsmussla med parmainlindad sparris

Av: Jonas Langegård

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Halstrad pilgrimsmussla som serveras med gratinerad parmainlindad sparris och smaskig balsamicocrème. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • 4 pilgrimsmusslor (ganska stora)

Marinad:

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vitlök, pressad
  • 1 limefrukt, rivet skal av
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 8 färska gröna sparrisar
  • 4 skivor parmaskinka (tunna fina skivor)
  • parmesanost, riven
  • en skvätt olivolja
  • flingsalt
  • ett par varv med pepparkvarnen

Gör så här

  1. Lägg pilgrimsmusslorna i marinaden.
  2. Skölj sparrisen och bryt av den nedre delen som kan vara lite träig, bryt därför av några centimeter av foten, där den knäcks naturligt.
  3. Lägg dem två och två och linda en skiva parmaskinka runt om.
  4. Lägg paketen i en ugnsfast form strö över lite parmesan ost, salt och peppar samt en skvätt olivolja.
  5. Gratinera i ugn ca 10 min i 225 grader, skär en liten bit och provsmaka. Sparrisen måste ha lite tuggmotstånd, timingen är oerhört viktig.
  6. Halstra musslorna någon minut per sida i en grillpanna så de får fina ränder.
  7. Lägg upp på varm tallrik tillsammans med sparrisen och dekorera med lite balsamicocreme.