Grillad lax med sparris

Grillad lax med sparris
Foto: tv4

Grillad lax med sparris

Av: Jonas Borgström

Från: Grillmästarna

10 ingredienser

20 min

Hemmakocken Jonas Borgström från grillprogrammet Den rätta glöden delar med sig av receptet på sin grillade lax med sparris.

Blötlagda enekvistar som får ligga med bland kolen sätter en god rökaktig smak på laxen.

Ingredienser

portioner

Grillad lax

  • 1 laxsida
  • 1-1,5 dl färsk dill, hackad
  • 1 msk fänkålsfrö, mald
  • 1 citron, skal och saft
  • olivolja
  • salt
  • peppar

sparris

  • grön sparris (eller vit sparris)
  • smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skölj laxsidan i kallt vatten. Torka den torr med hushållspapper.
  2. Gnid in laxsidan med olivojan samt klappa in övriga ingredienser.
  3. Grilla laxen med skinnsidan nedåt över indirekt glöd i cirka 20 minuter under lock. Lyft ej locket under grillningen.
  4. Lägg sparris tillsammans med smör och salt i ett foliepaket som får ligga med vid grillning av laxen.