Fläskfilé med oliver och dijonsenap

koket.se
Fläskfilé med oliver och dijonsenap
Foto: TV4

Fläskfilé med oliver och dijonsenap

Av: Jonas - Tjörn

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

60 min

Fläskfilé i en god gratäng med oliver och dijonsenap. Serveras med bakpotatis och sparris.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Se Jonas - Tjörn laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 bakpotatisar
  • 100 g bacon
  • 2 msk persilja
  • 1 dl Västerbottensost
  • 500 g fläskfilé
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • 0,5-1 dl delade gröna oliver
  • 4 morötter, långa
  • 4 sparris

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 225 grader. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.
  2. Under tiden: stek bacon så det blir knaprigt och hacka persiljan.
  3. Skär av ett lock på potatisen. Gröp ur innehållet i potatisarna. Lägg innehållet i en bunke och tillsätt baconen och persiljan. Rör ihop och lägg tillbaka innehållet i potatisarna.
  4. Dela fläskfilén i bitar och stek den. Häll i crème fraiche i en gryta.
  5. Tillsätt senapen och oliverna. Häll fläskfilén och innehållet i en ugnsfast form. Strö över västerbottenosten. Sätt in i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
  6. Koka morötterna och sparrisen till lagom tuggmotstånd, dela dem längs med. När maten läggs upp på tallrikar börja med att lägga morötter och sparris i botten på tallriken. Lägg sedan fläskfilén och sås ovanpå.