Glassmaräng

Glassmaräng
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Glassmaräng

Av: Johnny Johansson

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

En riktigt smaskig efterrätt där du tillagar sockerkaka, glass och maräng tillsammans i ugnen.

Har man tillgång till någon god likör som t ex Cointreau eller Grand Marnier kan man slå några droppar över marängen.

Ingredienser

portioner
  • 1 l vaniljglass
  • 6 äggvitor
  • 6 msk strösocker
  • 1 rund sockerkaksbotten
  • persiko- och päronhalvor

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under vispningen.
  2. Lägg sockerkaksbottnen på ett ugnssäkert fat och lägg glassblocket ovanpå, gärna i form av en kupol.
  3. Bred över marängsmeten jämnt. Spara lite smet till spritsningen.
  4. Ta en spritspåse, fyll med marängsmet och spritsa ett mönster på kupolen.
  5. Sätt in glassmarängen i ugnen på 275 grader i 5 min eller tills marängen fått färg.
  6. Servera marängen omedelbart med t ex persiko- och päronhalvor.