Mozartkulor

Mozartkulor, julgodis
Foto: Eva Ankarvall
Johanna Westman
Johanna Westman

Mozartkulor

Av: Johanna Westman

4 ingredienser

Mozartkulor är vid det här laget en klassiker på julgodisbordet. Elegant och lyxigt julgodis med mörk choklad, konjak och mandelmassa.

Ingredienser

  • 250 g nougat
  • 400 g mandelmassa
  • 2 msk cognac
  • 200 g mörk choklad

Gör så här

  1. Skär nougaten i 25 tärningar. Rulla tärningarna till jämna bollar.
  2. Blanda konjak i mandelmassa och dela den sedan i 25 bitar.
  3. Platta ut varje bit till en ganska tunn kaka, lägg i nougaten och rulla i handflatan till en jämn boll. Mjöla gärna händerna lite så det inte kladdar.
  4. Smält mörk choklad i vattenbad, och låt den svalna.
  5. Doppa bollarna med hjälp av en gaffel i den smälta chokladen. Låt pralinerna rinna av lite innan du lägger upp dem på ett bakplåtspapper eller ett galler.
  6. Låt stelna helt. Förvara svalt.