Lök- och potatissoppa

Johan Sörberg

Lök- och potatissoppa

8 ingredienser

20 min

Billigt och lättlagat!

Ingredienser

portioner
  • 4 gula lökar
  • olivolja, till stekning
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 potatisar (fasta, t ex Bintje)
  • 1 fänkål
  • 8 dl mörk köttbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 2,5 dl torrt vitt vin
  • 2 msk färsk dragon, hackad

Gör så här

  1. Skala löken och skiva den. Fräs sedan i en gryta i olivolja tills den fått lite färg.
  2. Skala potatisen och skär den i små, skedvänliga bitar. Skär även fänkålen i liknande bitar. Skala och skiva vitlöken.
  3. Rör ner potatis, fänkål och vitlök i grytan och låt fräsa någon minut till. Häll på buljong och vin och rör ner dragonen. Låt puttra 10-20 minuter, tills grönsakerna är mjuka.
  4. Servera soppan med ett gott bröd.