Spröda scones med honung

Spröda scones med honung
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Spröda scones med honung

8 ingredienser

20 min

Överraska med supergoda scones till frukost! Njut dem nybakade till en kopp te.

Ingredienser

portioner
  • 300 g vetemjöl
  • 50 g grahamsmjöl
  • 6 g bakpulver
  • 4 g salt
  • 150 g smör
  • 100 g honung (gärna en smakrik, t ex tasmansk)
  • 100 g yoghurt
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
  3. Smula ner smöret och blanda. Tillsätt honung, yoghurt och ägg och blanda till en kletig deg.
  4. Dela degen i 12 bitar och grädda bitarna direkt på en plåt i 10-12 minuter.