Tigerkaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Tigerkaka av
Lättlagat,  


1h 10 min 10

Tigerkaka är roligt att äta och är lika enkel att röra ihop som vanlig sockerkaka.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3/5   Röster: 4 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Vispa smöret och florsockret i en bunke med elvisp. Smeten ska bli riktigt vit.
  2. Tvätta citronen och torka. Raspa av skalet och blanda med 4 matskedar av strösockret. Gnugga blandningen mellan fingrarna så att sockret blir fuktigt.
  3. Blanda citronsockret med äggulorna och kesellan. Rör ner blandningen.
  4. Mixa vetemjöl och bakpulver i en skål och rör sedan ner i blandningen.
  5. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitorna och resten av strösockret till maräng och rör ner även den. Lägg en tredjedel av smeten i en ny bunke och tillsätt kakaon, rör om.
  6. Smörj och bröa en avlång sockerkaksform. Lägg den lilla kakaomassan i bunken med den stora, vita massan och blanda väldigt lätt, ett varv räcker.
  7. Baka kakan i 50-60 minuter. Ta sedan ut formen och vänd den upp och ner. Knacka försiktigt på formen så att kakan lossnar.
Tigerkaka

Tigerkaka

av Le Parfait
  •  8 ingr
  •  10 ingr
Morotskaka

Morotskaka

av Flickorna Lundgren
  •  16 ingr
  •  10 ingr
  •  8 ingr
Hur bakar man sockerkaka?

Hur bakar man sockerkaka?

av Caroline Ahlqvist
  •  45 min
  •  9 ingr
Lucys rabarbermarängkaka

Lucys rabarbermarängkaka

av Sanna Töringe
  •  11 ingr
  •  13 ingr
Hemgjorda krustader

Hemgjorda krustader

av Johan Sörberg
  •  6 ingr
Franska kolabakelser

Franska kolabakelser

av Johan Sörberg
  •  45 min
  •  9 ingr
Tuvabollar

Tuvabollar

av Johan Sörberg
  •  14 ingr