Krydd- och chokladkakor

Krydd- och chokladkakor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Krydd- och chokladkakor

9 ingredienser

23 min

Lättbakade småkakor som doftar jul!

Ingredienser

portioner
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 25 g mörk sirap
  • 300 g vetemjöl
  • 2 g bakpulver
  • 50 g mörk choklad

Kryddsocker:

  • 100 g rörsocker
  • 18 g stjärnanis
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk fänkål, hel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa ingredienserna till kryddsockret i en liten kryddkvarn eller med en mixerstav.
  3. Blanda 90 gram kryddsocker med resten av ingredienserna i en bunke. (Resten av sockret kan sparas för framtida bak.)
  4. Hacka chokladen och tillsätt. Blanda snabbt till en smidig deg.
  5. Dela degen i två bitar och rulla till rullar, cirka 3-4 centimeter i diameter.
  6. Skiva upp kakorna och grädda i ugnen i 180 graders värme cirka 6-8 minuter.