Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt smör och ägg och blanda väl. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en bunke och häll ner det i vätskan.
Kör degen i en matberedare i cirka 10 minuter på medelväxel. Låt ligga i kylen i 30 minuter.
Bullsort 2: Blanda marsanpulver och vetemjöl till muscavadoströsslet.
Blanda i resten av ingredienserna men blanda inte så mycket att det blir en deg, utan mer som ett grynigt strössel. Ställ in i frysen.
Muscavadosmör: Blanda smör, muscavado, marsanpulver och mörk sirap.
Dela degen i 40 grams bitar, rundriv och lägg i smorda aluminiumformar, typ muffinsformar.
Jäs i cirka 30-60 minuter till den dubbla storleken. Sätt under tiden ugnen på 220 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Spritsa i en dos med muscavadosmör i mitten. Lägg rikligt med muscavadoströssel ovanpå.
Ställ i ugnen och grädda i cirka 10-15 minuter. Tag ut bullarna ur formen och pudra med florsocker.
Bullsort nr 2: Blanda smör, mandelmassa och kanel.
Apelsin glasyr: Vispa ihop apelsinjuicen och florsocker till en klumpfri, lös glasyr.
Kavla ut degen cirka 3-4 millimeter tunn.
Bred ut kanelmassan jämnt på degen, cirka 2-3 millimeter. Strö på sultan/vanliga russin och hackad mörk choklad.
Rulla ihop till en längd. Dela i 40 grams bitar och lägg dem i bullformar. Platta till lite grann. Låt jäsa i 30-60 minuter. Sätt under tiden ugnen på 220 grader.
Pensla med äggstrykning. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10-15 minuter. Pensla på rikligt med apelsinglasyr.