Sabayonne (Zabaglione)

Sabayonne (Zabaglione)
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Sabayonne (Zabaglione)

4 ingredienser

20 min

Sabayonne (eller Zabaglione) är superenkelt och går fort. Perfekt att servera till bärdesserter.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 3 äggvitor
  • 180 g strösocker
  • 40 g cognac

Gör så här

  1. Placera en mindre kastrull i en större fylld med vatten och värm upp till ett vattenbad.
  2. Vispa ägg, vitor och socker och häll i den mindre kastrullen.
  3. Vispa över vattenbadet i 6-10 minuter tills röran är luftig och krämig.
  4. Tillsätt cognac och vispa vidare i cirka 2 minuter.
  5. Såsen är färdig att användas som den är eller som tillbehör till exempelvis en bärtartelette.