Revbenspjäll

Revbenspjäll
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Revbenspjäll

13 ingredienser

Kokta revben blir så mycket saftigare och mörare, testa! /Johan Jureskog

Servera med rödkål, glöggkokta plommon, rödkål och potatispuré.

Ingredienser

  • 1,5 kg revbensspjäll, huggna
  • 50 g smör
  • 3 rödlökar (skivade)
  • 3 dl julöl
  • 3 msk soja
  • vatten, så det täcker
  • 2 lagerblad
  • 5 hela nejlikor
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Stek på spjället i smöret, så det får fin färg.
  2. Gå i med löken efter ett tag.
  3. Slå på öl, soja och vatten samt kryddorna. Sjud 3 timmar tills spjället är mört. Ta upp köttet.
  4. Reducera sedan spadet till 1,5 dl och smaksätt det med sirap, kanel och svartpeppar.
  5. Glasera spjället med såsen och baka det i 175 gradig ugn i ca 25-30 minuter. Pensla under tiden.
  6. Salta och peppra.