Foto: TV4

Revbenspjäll


Kokta revben blir så mycket saftigare och mörare, testa! /Johan Jureskog

Servera med rödkål, glöggkokta plommon, rödkål och potatispuré.

  • 1.5 kg revbensspjäll, huggna
  • 50 g smör
  • 3 st rödlökar (skivade)
  • 3 dl julöl
  • 3 msk soja
  •   Vatten så det täcker
  • 2 st lagerblad
  • 5 st nejlikor
  • 5 st  kryddpepparkorn
  • 1 tsk kanel, malen
  • 2 tsk sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
  1. Stek på spjället i smöret, så det får fin färg.
  2. Gå i med löken efter ett tag.
  3. Slå på öl, soja och vatten samt kryddorna. Sjud 3 timmar tills spjället är mört. Ta upp köttet.
  4. Reducera sedan spadet till 1,5 dl och smaksätt det med sirap, kanel och svartpeppar.
  5. Glasera spjället med såsen och baka det i 175 gradig ugn i ca 25-30 minuter. Pensla under tiden.
  6. Salta och peppra.

Annons:

Stekt fläsk med löksås

av Johan Jureskog
  •  12 ingr

Revbensspjäll

av GI Viktkoll
  •  10h
  •  12 ingr
  •  5h 5 min
  •  16 ingr
  •  13 ingr

Revbensspjäll five spice

av Johan Gottberg, Gert Klötzke
  •  17 ingr