17 ingredienser
Busenkel, svensk och näringsriktig mat när den är som bäst. /Johan Jureskog
Zest är det yttre färgade skalet på citrusfrukter. Det avlägsnas lättast med hjälp av ett zestjärn, en mejsel för att få långa strimlor av fruktskal utan att få med det vita, bittra skalet på en citron eller lime.
Magnus Svenssons dryckestips
Domaine Lalande Resérve Merlot artikelnummer 22299 – 69 kr (Vin de Pays d´Oc, Frankrike) årgång 2007.
Välbalanserad och fruktig sydfransos med bra struktur, ett allroundvin som fogar in sig bra till den varierande maten. Till en köttsoppa passar detta lite lättare och inte alltför kryddigt vin, balans.
Pasqua Cabernet Merlot artikelnummer 7530 - 199 kr 3-l Box (delle Venezie, Italien) årgång 2007.
Ett balanserat, elegant och fruktigt vin med inslag av färska örter, svarta vinbär och en välintegrerad fatton. Vinet uttrycker klassiska norditalienska smaker som kombineras utmärkt med lite rustikare rätter som köttsoppa med klimp.