Sherry shrimp blues

Sherry shrimp blues
Foto: TV4

Sherry shrimp blues

Av: Johan Hallendorff

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

Sherry shrimp blues, en härlig jordärtskockssoppa. Enkelt men väldigt gott! /Johan

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Geisweiler Monopole, Crémant de Bourgogne Brut, artnr. 7685.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg jordärtskocka
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl sherry
  • 3 dl vatten
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • färsk persilja
  • 1 msk hummerfond
  • havssalt
  • olivolja med citron

Gör så här

  1. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken i en gryta, tillsätt jordärtskockorna, hummerfonden och vatten.
  4. Låt koka under lock i ca 15 minuter.
  5. Mixa soppan slät i mixer eller med stavmixer, sila soppan genom en finmaskig sil.
  6. Tillsätt crème fraichen, salt, peppar och sherry efter smak och värm upp soppan på nytt.
  7. Vid servering Lägg på räkorna och garnera med färsk persilja. Strö havsalt över soppan och lägg några ringar med citronolivolja uppepå.