Foto: TV4

  • 300 g Levain/Vetesurdeg
  • 360 g vetemjöl
  • 220 g vatten
  • 20 g olivolja
  • 10 g salt
  • 10 g jäst-färsk
  1. Blanda ingredienserna till en lös men smidig deg.
  2. Lägg degen i en bunke som är oljad med oliv olja. Låt vila 20 minuter.
  3. Häll lite olivolja på bordet, häll ut degen, vik ihop degen & lägg tillbaka den i bunken. Låt vila 20 minuter.
  4. Häll lite olivolja på bordet, häll ut degen, vik ihop degen och lägg tillbaka den i bunken låt vila 20 minuter.
  5. Mjöla bordet och häll ut degen på bordet. Dela degen i 10 bitar.
  6. Lägg degbitarna på plåten.
  7. Jäs i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 230 grader.
  8. Grädda gyllenbruna i cirka 10-15 minuter.

Annons:

Liknande recept

  •  8 ingr

Italienskt surdegsbröd

av Bonniers kokbok
  •  6 ingr
  •  1h 30 min
  •  17 ingr

Favoritbaguetter med surdeg

av David Zetterström
  •  9 ingr
  •  40 min
  •  12 ingr

Olivbröd

av Heléne Johansson
  •  9 ingr
  •  25 min
  •  10 ingr