Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Teriyakisås


2h4

Teriyaki är japanska och består av orden teri, som betyder glansig, och yaki, som betyder grillad. Teriyaki penslas traditionellt på grillat och kan också användas som sås.

  • 1 dl kycklingfond (det går lika bra med buljongtärning och vatten)
  • 1.5 dl soya
  • 5 cl mirin
  • 1 dl socker
  • 1.5 cl vittvin
  • 50 g morot
  • 50 g grön paprika
  • 50 g gul lök
  1. Skär ner rotfrukterna i centimeterstora tärningar och blanda med resten av ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda på låg temperatur i 2 timmar.
  2. Red eventuellt av med maizena.

Annons:

Liknande recept

Teriyakikyckling

av Pelle Johansson
  •  30 min
  •  11 ingr

Kräftfond

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  8 ingr

Sticky BBQ-marinad

av Lisa Lemke
  •  10 min
  •  7 ingr

Kalvvelouté

av recept.nu
  •  5 ingr

Ostsås

av Nils Emil Ahlin
  •  15 min
  •  6 ingr