Rödbetsfyllda isterband med potatissallad

Rödbetsfyllda isterband med potatissallad
Foto: TV4
Jessica FrejFilip Fasten
Jessica FrejFilip Fasten

Rödbetsfyllda isterband med potatissallad

13 ingredienser

Isterband snittas och fylls med mosade rödbetor. Serveras med en potatissallad med kapris, äpple, senap, spenat och olivolja.

Se fler recept från Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 4 isterband
  • 1 förp färdigkokta rödbetor
  • 800 g potatis, skalad och kokt
  • 4 msk kapris
  • 1 grönt äpple
  • 1 rödlök
  • 1 ask babyspenat
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv rödbetorna och snitta isterbanden på längden.
  3. Fyll isterbanden med rödbetorna och baka i ugnen i 15 minuter.
  4. Skiva rödlöken i tunna skivor och lägg tillsammans med rödvinsvinäger i en bunke.
  5. Dela ner den kokta potatisen och blanda med majonnäs, senap, kapris, ner dela äpple, persilja och lyft i rödlöken.
  6. Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Avsluta med att vända ner spenaten.