Vit chokladpannacotta med rabarber

Filip Fasten

Vit chokladpannacotta med rabarber

13 ingredienser

Vit chokladpannacotta toppad med inkokt rabarber och hallon. Pannacotta är den perfekta efterrätten om du vill förbereda delar av middagen.

Bengt Frithiofssons vintips

Pol Roger Brut, Champagne, art.nr. 7549, (4 solar)

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 3,75 dl grädde
  • 100 g vit bakchoklad, hackad
  • 1,5 gelatinblad
  • 30 g strösocker

Rabarber

  • 1 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 0,5 krm malen grön kardemumma
  • 500 g rabarber
  • 125 g jordgubbar, frysta
  • 1-2 kvistar färsk mynta
  • 1 ask färska hallon

Gör så här

Pannacotta

  1. Blötlägg gelatinbladen
  2. Värm grädde och socker, det får ej koka.
  3. Slå grädden över de urkramade gelatinbladen och sedan den vita chokladen.
  4. Rör ut.
  5. Kallrör.
  6. Fyll sedan upp glas med pannacottasmeten.
  7. Låt stå i kyl i minst 3 timmar.

Rabarber

  1. Koka upp vatten, socker, vitt vin, grön kardemumma, vaniljstång.
  2. Skala rabarber och dela ner i 1x1 centimeter stora bitar.
  3. Alla rester från rabarbern låter du koka med i sockerlagen. De andra bitarna får vänta.
  4. Låt koka i 5 minuter.
  5. Dra sedan från värmen och lägg ner mynta och jordgubbar.
  6. Låt sjuda i 20 minuter.
  7. Sila sedan av.
  8. Koka upp och lägg ner den delade rabarbern.
  9. Kyl ner.

Vid servering

  1. Ta ut pannacottan och toppa med den inkokta rabarbern och färska hallon.