Kött: Häll marinaden i plastpåse. Lägg in filéerna och låt stå i ca 2 timmar, rums tempererat.
Potatis- och palsternackpytt: Skölj potatisen, skala inte! Skala palsternackorna. Skär i aptitliga bitar och lägg på en plåt. Strimla över olivolja. Salta och peppra och ta kvistar från timjan och rosmarin. Pytten blir godast om den får gå på relativt låg värme, länge. Ca 160 grader i 1, 5 timmar.
Chèvrecrème: Ta bort skalet på osten, blanda ner I creame fraische med gaffel. Låt stå. När potatisen är klar kan du hetta upp en stekpanna för att steka lammet. Blanda gärna smör och olivolja i en panna och låt den bli riktigt varm. Beroende på hur rött man vill ha köttet och hur tjocka filéerna är avgör det stektiden. Bäst blir lamm om den får mer eller mindre studsa i pannan….dvs inte stekas för länge….
Köttet serveras på varm talrik. Sprinkla gärna lite balsamreducering på kanten, det ger en god brytning till chevrecrèmen.