Kokta rödbetor

Kokta rödbetor
Foto: TV4
Jessica FrejFilip Fasten
Jessica FrejFilip Fasten

Kokta rödbetor

9 ingredienser

30 min

Färska kokta rödbetor som serveras med getost, valnötter, honungsdressing och spenat. Vansinnigt gott och enkelt!

Ingredienser

portioner
  • 2 knippen rödbeta
  • 1 knippe gulbeta
  • 1 msk senapsfrö
  • 400 g getost
  • 1 dl valnötter
  • 3 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 ask babyspenat

Gör så här

  1. Koka betorna med skal tills dem är mjuka igenom.
  2. Skala sedan dem under rinnande vatten.
  3. Koka senapsfröna i 3 minuter.
  4. Blanda senapsfrön med honung, sherryvinäger och olivolja.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela ner betor och lägg på ett fat.
  7. Tappa babyspenaten över och salta och peppra.
  8. Ringla honungsdressingen över.
  9. Skär getosten i skivor och bryt sedan över salladen.
  10. Krossa valnötter och servera direkt med ett gott bröd till.