Rostade rotfrukter
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rostade rotfrukter
av
Superklasse,  


1h 4

Rostade rotfrukter är mycket enkla att göra och passar till både kött och kyckling. Perfekt att laga när man väntar mycket gäster.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötter, palsternacka och persiljerot. Skölj röd- och gulbetorna, men behåll skalet på.
  2. Lägg havssalt i botten på en ugnsplåt. Olja in rotfrukterna och placera dem på plåten. Baka i ugn i cirka 50 min.
  3. Rotfrukterna kan serveras både varma och kalla. Se bara till så de inte blir för mosiga, lite tuggmotstånd är gott. Försök att få av så mycket av saltet som möjligt när rotfrukterna bakat klart.
Ugnsrostad potatis

Ugnsrostad potatis

av Pelle Johansson
  •  30 min
  •  6 ingr
  •  1,5 h
  •  28 ingr
  •  30 min
  •  12 ingr
  •  16 ingr
Fredagsmys med goda snacks

Frittar från ugnen

av Anna Lind Lewin
  •  6 ingr
  •  12 ingr
  •  12 ingr
Vitlökssmör

Vitlökssmör

av Jens Sjögren Sebastian Hedin
  •  5 min
  •  8 ingr
Grillad oxfilé med gräddkokt potatis

Grillad oxfilé med gräddkokt potatis

av Jens Sjögren Sebastian Hedin, Sebastian Hedin
  •  1h 30 min
  •  15 ingr
White russian

White russian

av Jens Sjögren Sebastian Hedin
  •  4 ingr