Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rostade rotfrukter


1h4

Rostade rotfrukter är mycket enkla att göra och passar till både kött och kyckling. Perfekt att laga när man väntar mycket gäster.

  • 2 st rödbetor
  • 2 st gulbetor
  • 1 st palsternacka
  • 1 st persiljerot
  • 2 st morötter
  •   havssalt
  •   olivolja
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötter, palsternacka och persiljerot. Skölj röd- och gulbetorna, men behåll skalet på.
  2. Lägg havssalt i botten på en ugnsplåt. Olja in rotfrukterna och placera dem på plåten. Baka i ugn i cirka 50 min.
  3. Rotfrukterna kan serveras både varma och kalla. Se bara till så de inte blir för mosiga, lite tuggmotstånd är gott. Försök att få av så mycket av saltet som möjligt när rotfrukterna bakat klart.

Annons:

Liknande recept

Smördegssnurror

av Johan Sörberg
  •  6 ingr

Rostade grönsaker

av Kråke Lithander
  •  20 min
  •  5 ingr

Ugnsbakade rotsaker

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  6 ingr

Grönsaksgratäng

av Nils Emil Ahlin
  •  55 min
  •  9 ingr

Wokade grönsaker

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  11 ingr
  •  7 ingr

Tortillasnittar

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  3 ingr