Jordärtskockssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Jordärtskockssoppa
av
Superklasse,  


20 min 4

Len och krämig soppa på jordärtskockor, funkar lika bra till förrätt som huvudrätt!

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.33/5   Röster: 3 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid. Lägg ner jordärtskockorna i vattnet så fort de är skalade så blir de inte missfärgade.
  2. Skär ner schalottenlöken i lagom stora bitar. Fräs på medelvärme tillsammans med 1 matsked smör. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna. Låt dem fräsa med i cirka 5 minuter under omrörning.
  3. Häll på det vita vinet och låt sedan koka ihop tills hälften återstår.
  4. Tillsätt grädden och låta allt sjuda i cirka 5 minuter.
  5. Mixa soppan slät. Detta gör man bäst med en stavmixer eller i en matberedare.
  6. Smaka av soppan med salt och peppar och servera.
Sherry shrimp blues

Sherry shrimp blues

av Johan Hallendorff
  •  30 min
  •  11 ingr
Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

av Fredrik Eriksson
  •  30 min
  •  13 ingr
Crème Ninon

Crème Ninon

av Anders Levén
  •  25 min
  •  14 ingr
Isad nyponsoppa med rostad mandel och vaniljglass

Isad nyponsoppa med rostad mandel och vaniljglass

av Kristina Sjöö, Björn Sjöö
  •  25 min
  •  9 ingr
  •  30 min
  •  9 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr
Ceviche

Ceviche

av Sebastian Hedin, Jens Sjögren
  •  1h
  •  9 ingr

Fisksoppa med aioli

av Sebastian Hedin, Jens Sjögren
  •  1h 50 min
  •  25 ingr