Ceviche

Ceviche
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Ceviche

Av: Sebastian Hedin, Jens Sjögren

Från: Superklasse

9 ingredienser

1h

Ceviche är en latinamerikansk fiskrätt där man låter vit fisk marinera i bland annat lime, koriander och chili. Servera den kall som förrätt eller gör en större sats och ställ fram på buffén!

Ingredienser

portioner
  • 150 g lax
  • 150 g hälleflundra
  • 1 kruka koriander
  • 6 limefrukter
  • 1 apelsin
  • 1 chilifrukt
  • 1,5 klyfta vitlök
  • 1 msk strösocker
  • salt

Gör så här

  1. Pressa ner saften av limen och apelsinen i en bunke.
  2. Kärna ur chilin och hacka den tillsammans med koriandern och vitlöken. Blanda ner hacket i limen och apelsinen.
  3. Skär fisken i cirka 1 centimeter stora kuber (större kuber behöver längre tid i vätskan).
  4. Lägg ner fisken i bunken och smaka av med salt och socker.
  5. Låt stå i kylen i 40 minuter till 1 timme och ta sen fram den igen. Smaka och servera när du tycker fisken är lagom i smak och konsistens (fisken ska vara vit och fast).
  6. Servera gärna cevichen i glas på fot.