Ceviche
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Ceviche av
Superklasse,  


1h 4

Ceviche är en latinamerikansk fiskrätt där man låter vit fisk marinera i bland annat lime, koriander och chili. Servera den kall som förrätt eller gör en större sats och ställ fram på buffén!

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.67/5   Röster: 6 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Pressa ner saften av limen och apelsinen i en bunke.
  2. Kärna ur chilin och hacka den tillsammans med koriandern och vitlöken. Blanda ner hacket i limen och apelsinen.
  3. Skär fisken i cirka 1 centimeter stora kuber (större kuber behöver längre tid i vätskan).
  4. Lägg ner fisken i bunken och smaka av med salt och socker.
  5. Låt stå i kylen i 40 minuter till 1 timme och ta sen fram den igen. Smaka och servera när du tycker fisken är lagom i smak och konsistens (fisken ska vara vit och fast).
  6. Servera gärna cevichen i glas på fot.