Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Ceviche


1h4

Ceviche är en latinamerikansk fiskrätt där man låter vit fisk marinera i bland annat lime, koriander och chili. Servera den kall som förrätt eller gör en större sats och ställ fram på buffén!

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 150 g lax
  • 150 g hälleflundra
  • 1 kruka koriander
  • 6 st lime
  • 1 st apelsin
  • 1 st chili
  • 1 1/2 st vitlöksklyfta
  • 1 msk socker
  •   salt
  1. Pressa ner saften av limen och apelsinen i en bunke.
  2. Kärna ur chilin och hacka den tillsammans med koriandern och vitlöken. Blanda ner hacket i limen och apelsinen.
  3. Skär fisken i cirka 1 centimeter stora kuber (större kuber behöver längre tid i vätskan).
  4. Lägg ner fisken i bunken och smaka av med salt och socker.
  5. Låt stå i kylen i 40 minuter till 1 timme och ta sen fram den igen. Smaka och servera när du tycker fisken är lagom i smak och konsistens (fisken ska vara vit och fast).
  6. Servera gärna cevichen i glas på fot.

Annons:

Liknande recept

Pontus ceviche

av Pontus Frithiof
  •  11 ingr

Ceviche på lax

av Lisa Lemke
  •  9 ingr
  •  20 min
  •  17 ingr

Exotisk Ceviche

av Sofie - Göteborg
  •  16 ingr
  •  19 ingr
  •  10 ingr

Ceviche med torsk

av Fabian - Göteborg
  •  18 ingr

Ceviche med färsk frukt och pilgrimsmusslor

av Lisa Lemke, Tommy Myllymäki
  •  15 min + 30 min
  •  12 ingr