Vildsvinsstek med honung och citron
Foto: Stefan Wettainen

Vildsvinsstek med honung och citron av
Långkok,  


6

Det här är ett enkelt recept där de exakta proportionerna inte är så viktiga. Man kan höfta med både citron och honung, det blir gott hur man än gör.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.67/5   Röster: 9 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra köttet och smörstek det runtom i en het stekpanna.
  2. Lägg köttet i en ugnsfast form. Häll på ½ dl honung och saften från halva citronen. Sätt in i ugnen och stek i 1 timme.
  3. Ta ut steken och häll på resten av honungen och citronsaften. Sätt in formen i ugnen igen och stek tills innertemperaturen är 70 grader, det tar mellan 15 och 45 minuter.
  4. Ta ut köttet och låt det vila inslaget i aluminiumfolie i 10 minuter.
  5. Gör såsen : Blanda ut mjöl med grädde i en kastrull och häll i skyn från foliepaket och ugnsformen. Häll också i kalvbuljong. Koka ihop utan lock i cirka 10 minuter och smaka av med gelé, salt och peppar.
  6. Skär köttet i skivor och servera med sås, gelé och kokt potatis.
  •  9 ingr
  •  12 ingr
  •  20 ingr
  •  24 ingr
  •  7 ingr

Gurk- och senapssill

av Jens Linder
  •  12 ingr
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka med torkad frukt

av Johanna Westman, Jens Linder
  •  14 ingr

Kavringskanapé med ädelost och granatäpple

av Johanna Westman, Jens Linder
  •  6 ingr