Ölbräserad portabella med färsk vitlök, sparris och bacon
Foto: Stefan Wettainen

Ölbräserad portabella med färsk vitlök, sparris och bacon av
Långkok,  


4

Färsk vitlök är en riktig delikatess. Här bräseras den med den storhattade portabellasvampen, vit sparris och rökigt bacon. Bästa resultatet uppnås om rätten tillagas och serveras i en rejäl gryta.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Klyv vitlökarna på längden. Ta isär svampens hatt och fot. Dela baconskivorna i småbitar. Skala sparrisen, utom vid knoppen.
  2. Smörfräs bacon, svamp, och vitlök i en medelvarm gryta. När ingredienserna börjar få färg; slå i öl, lägg i sparris, rosmarinkvistar och lagerblad. Bräsera under lock i 20 minuter.
  3. Smaka av med salt. Servera rätten som den är - ångande het och gärna med lite bröd som kan doppas i buljongen.
Zilzil alecha

Zilzil alecha

av Jens Linder
  •  12 ingr
  •  14 ingr
  •  12 ingr
  •  24 ingr
  •  14 ingr
Pilsnerkalops

Pilsnerkalops

av Jens Linder
  •  10 ingr
  •  7 ingr

Gurk- och senapssill

av Jens Linder
  •  12 ingr
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka med torkad frukt

av Johanna Westman, Jens Linder
  •  14 ingr

Kavringskanapé med ädelost och granatäpple

av Johanna Westman, Jens Linder
  •  6 ingr