Ölbräserad portabella med färsk vitlök, sparris och bacon
Foto: Stefan Wettainen

Ölbräserad portabella med färsk vitlök, sparris och bacon av
Långkok,  


4 Tack för din röst

Färsk vitlök är en riktig delikatess. Här bräseras den med den storhattade portabellasvampen, vit sparris och rökigt bacon. Bästa resultatet uppnås om rätten tillagas och serveras i en rejäl gryta.

  1. Klyv vitlökarna på längden. Ta isär svampens hatt och fot. Dela baconskivorna i småbitar. Skala sparrisen, utom vid knoppen.
  2. Smörfräs bacon, svamp, och vitlök i en medelvarm gryta. När ingredienserna börjar få färg; slå i öl, lägg i sparris, rosmarinkvistar och lagerblad. Bräsera under lock i 20 minuter.
  3. Smaka av med salt. Servera rätten som den är - ångande het och gärna med lite bröd som kan doppas i buljongen.

Zilzil alecha

av Jens Linder
  •  12 ingr
  •  14 ingr
  •  24 ingr
  •  12 ingr
  •  14 ingr

Pilsnerkalops

av Jens Linder
  •  10 ingr

Lammgryta med mynta

av Jens Linder
  •  14 ingr

Het avokadosoppa

av Andreas Nylén
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  20 ingr

Stek

av Tommy Myllymäki
  •  15 ingr