Isglass på fläderblom

Isglass på fläderblom
Foto: Stefan Wettainen
Jens Linder
Jens Linder

Isglass på fläderblom

Av: Jens Linder

Från: Made in Sweden

2 ingredienser

Det är förstås väldigt enkelt att göra en god isglass i frysen - bara man har inhandlat några isglassformar. Flädersmaken gör sig väldigt bra i iskall form. Ur boken Made in Sweden.

Färdig på: 5 minuter plus tid för infrysning.
Receptet är beräknat för 4–6 isglassar.

Receptet är hämtat ur boken Made in Sweden.

Ingredienser

  • 3 dl fläderblomssaft, koncentrerad (ekologisk)
  • 3-4 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda saft och vatten.
  2. Smaka av. Det ska smaka starkt och intensivt.
  3. Häll saften i glassformar och stick ner pinnarna.
  4. Låt det hela stå i frysen i minst 6 timmar.