Foto: TV4

Vit kladdchokladtårta med varma hallon


En härligt kladdig chokladtårta med glasyr och varma färgglada hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet ger 16 bitar.

Dryck: Maderia Fine.

  • 250 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl

Glasyr

  • 150 g vit choklad
  • 0.5 dl vispgrädde

Dekoration

  •   florsocker
  •   Varma hallon
  1. Tårta
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen.
  3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Rör i choklad och mjöl.
  6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  8. Låt kallna och ställ in i kylen.
  9. Glasyr
    Hacka chokladen.
  10. Koka upp grädden.
  11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
  12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
  13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
  14. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.

Annons:

  •  14 ingr
  •  10 ingr
  •  9 ingr
  •  13 ingr
  •  9 ingr
  •  22 ingr

Italiens fina semifreddo

av Robert - Borås
  •  7 ingr