Foto: TV4

Semifreddo (Choklad- och hasselnötsparfait)


4

Gillar du choklad och nötter, ja då gillar du den här desserten. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck
Vin: Nivole

  • 125 gram skållade hasselnötter
  • 125 gram mörk choklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 175 gram pudersocker
  1. Sprid ut hasselnötterna på en bakplåt och rosta dem i ugnen, förvärmd till 160 grader, i 5-10 minuter tills de blir gyllene. Låt nötterna svalna helt och mal sedan dem mycket fint.
  2. Lägg chokladen i en ugnsfast skål över en kastrull med varmt vatten och låt smälta.
  3. Vispa grädde fast och blanda sedan i nötterna.
  4. Vispa äggulorna i en stor bunke med 2 matskedar socker tills blandningen bleknar och bli krämig.
  5. Vispa äggvitorna i en annan bunke tills de stelnar, tillsätt resten av sockret, sked för sked, och vispa mellan varje sked till blandningen blir mycket tjock.
  6. Rör in chokladen i ägguleblandningen. Sedan grädden och därefter marängblandningen. Fyll i en glassform eller frysbehållare och frys i 12 timmar tills parfaiten är fast.
  7. Innan den serveras tar man ut parfaiten ur frysen och låter den stå i kylskåpet och mjukna i 10 min. Dekorera med hyvlad choklad.

Annons:

Liknande recept

Chokladganache

av Peep Randmaa
  •  45 min
  •  9 ingr

Clockshank Punch

av Cassius Cruickshank
  •  8 ingr

Reninnanlår à la Norrland

av Petter Tideström
  •  3h
  •  21 ingr

Norrlands Gulddessert

av Mats Lindberg
  •  5 ingr

Gubbens chokladfondant

av Drifa Yngvadottir
  •  30 min
  •  10 ingr
  •  7 ingr