Sparrissoppa med parmesanost

Sparrissoppa med parmesanost
Foto: Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

Sparrissoppa med parmesanost

Av: Jennie Benjaminsson

Från: Kalasgott

12 ingredienser

Med den här ljuvliga soppan tog min vän David och jag hem första priset i matlagningstävlingen Chaîne des Rôtisseurs! Servera gärna en bit baguette och smör till. Recept från boken Kalasgott.

Läs mer om boken

Kalasgott

Ingredienser

portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 9 dl grönsaksbuljong
  • 250 g grön sparris
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • en skvätt citronsaft
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 baguette, och smör till servering

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlökarna och vitlöken.
  2. Fräs löken mjuk i smör och tillsätt vinet, grädden och grönsaksbuljongen.
  3. Låt koka under omrörning ca 10 minuter och finstrimla under tiden sparrisen.
  4. Lägg sedan i sparrisen och låt soppan sjuda ytterligare ett par minuter.
  5. Mixa soppan slät och rör i parmesanosten.
  6. Smaka av med citron, salt och peppar.