Frasig kyckling med rökt paprikamajonnäs och kålsallad

Frasig kyckling med rökt paprikamajonnäs och kålsallad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Frasig kyckling med rökt paprikamajonnäs och kålsallad

18 ingredienser

30 min

Pankopanerad kycklinglårfilé med majonnäs smaksatt med paprikapulver. Serveras men fräsch syrlig kålsallad.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl pankoströbröd

Rökt paprikamajonnäs

  • 1 äggula, rumsvarm
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2-2,5 dl neutral rapsolja
  • 3 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 klyfta vitlök, riven

Syrlig kålsallad

  • 0,25 litet vitkålshuvud
  • 0,5 rödlök
  • 1 morot (liten)
  • 1 citron, riven zest och pressad saft (ekologisk)
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • neutral rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Börja med kålsalladen. Skiva vitkålen och rödlöken så tunt det går, gärna med mandolin. Riv moroten och lägg tillsammans med kål och lök i en bunke. Häll över citronsaft och zest
  2. samt olivoljan. Salta och peppra och blanda runt med händerna. Låt stå och dra medan du förbereder kyckling och majonnäs.
  3. Vispa äggulan med dijonsenap. Droppa sedan i oljan försiktigt i äggulan under konstant vispning till det blir en fast och fluffig majonnäs. Tillsätt rökt paprikapulver, farinsocker,
  4. riven vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  5. Skär kycklingen i ca 3x3 cm bitar. Salta och peppra. Häll mjöl på en tallrik, vispa upp ägg på en andra tallrik och lägg pankoströbröd på en tredje tallrik. Vänd alla kycklingbitarna i först mjöl, sen ägg och tilll sist pankoströbröd. Stek i olja till frasiga och gyllene på båda sidor. Lägg att droppa av på hushållspapper och servera sedan med den rökta paprikamajonnäsen och den syrliga kålsalladen.