Medelhavsbiffar med rostade grönsaker

koket.se
medelhavsbiffar
Foto: tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Medelhavsbiffar med rostade grönsaker

24 ingredienser

45 min

Örtkryddade lammfärsbiffar med ugnsrostade grönsaker. Servera med en fräsch yoghurtsås.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Biffar

  • 600 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymald
  • olivolja, att steka i

Rostade grönsaker

  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1 zucchini, i halvmånar
  • 20 minitomater
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 gul lök, i klyftor (liten)
  • 400 g delikatesspotatis
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • 3 msk olivolja
  • 150 g fetaost

Yoghurtsås med vitlök och mynta

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk mynta, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg alla skurna grönsaker på en bakplåtspapperklädd ugnsplåt. Strö timjan, salt och peppar över och ringa på olivoljan. Rör om och rosta i ugnen i ca 35 minuter.
  3. Rör ihop yoghurt, vitlök och hackad mynta. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Ställ såsen åt sidan.
  4. Blanda alla ingredienser till färsbiffarna väl. Forma till avlånga biffar och stek till gyllene i olivolja.
  5. Servera medelhavsbiffarna med yoghurtsås och rostade grönsaker.