BBQ-glazad fläskfilé med grillad paprika och lök

BBQ-glazad fläskfilé med grillad paprika och lök
Foto: TV4
Jennie Walldén KMTommy Myllymäki 2016
Jennie Walldén KMTommy Myllymäki 2016

BBQ-glazad fläskfilé med grillad paprika och lök

12 ingredienser

30 min

Helgrillad fläskfilé med bbq-glaze serveras med lök och paprika som grillats och marinerats.

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl barbequesås
  • 3 msk sriracha
  • 2 dl majonnäs
  • 4 röda paprikor
  • 4 färska lökar
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 tsk honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Gör så här

  1. Salta och peppra fläskfilén, skär bort eventuella senor. Grilla sedan fläskfilén hel på direkt värme, vänd ofta och använd locket på grillen. När den fått fin yta, låt den ligga på indirekt värme tills den är genomstekt.
  2. Blanda 1 msk bbq-sås med majonnäs och 0,5 msk srirachasås. Sen är såsen klar.
  3. Blanda resterande bbq-sås och srirchasås till en glaze.
  4. Skär sedan paprikan i tjocka ringar och dela löken på längden. Grilla grönsakerna tills dom är mjuka och vänd sedan ner dem i en marinad som blandas med rödvinsvinäger, honung, olivolja, fint hackad rosmarin och riven vitlök.
  5. När allt är klart, börja pensla köttet med sin glaze runt om så det får sin smak.Ta upp köttet och låt det vila innan servering.