Grillspett och krämig potatissallad

Grillspett och krämig potatissallad
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Grillspett och krämig potatissallad

18 ingredienser

30 min

Jättegoda grillspett med kryddig korv och fläskfilé. Grönsaksspett med champinjoner, paprika, zucchini och rödlök. Spetten serveras med krämig potatissallad.

Ingredienser

portioner

Spett

  • 400 g fläskfilé, i bitar ca 3x3 cm
  • 400 g chorizo eller annan kryddstark korv, i 3 cm slantar
  • 1 zucchini
  • 2 paprikor, stora
  • 2 rödlökar
  • 8 champinjoner
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Potatissallad

  • 1 kg färskpotatis, kall kokt
  • 10 cm purjolök, späd
  • 3 dl gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk mild senap
  • svartpeppar, generöst med
  • salt
  • 3 msk gräslök, finhackad
  • 12 grillspett, om i trä, blötlagda

Gör så här

  1. Börja med potatissalladen. Skiva potatisen i 1 cm-skivor. Skiva purjon så tunt du kan. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, svartpeppar och salt i en stor bunke. Lägg i potatis och purjolök och blanda väl. Smaka av med ev mer salt och peppar. Strössla gräslöken överst. Ställ åt sidan.
  2. Pensla köttbitarna med olivolja, salta och peppra köttbitarna. Varva köttbitar och korvslantar på totalt 8 grillspett.
  3. Skär zucchini i tjocka halvmånar, paprikan i stora bitar och rödlöken i båtar. Varva dessa med
  4. champinjoner på 4 grillspett. Pensla med olivolja, salta och peppra.
  5. Grilla grillspetten på direkt värme, snurra spetten så de blir grillade runtom. Låt grilla under lock i några minuter. Köttet ska ha innertemperatur 70 grader.
  6. Servera köttspetten med grönsaksspett tillsammans med potatissalladen.