Grillad chorizo med spansk potatissallad

koket.se
Grillad chorizo med spansk potatissallad
Foto: TV4
Jennie Walldén KMTommy Myllymäki 2016
Jennie Walldén KMTommy Myllymäki 2016

Grillad chorizo med spansk potatissallad

11 ingredienser

30 min

Grilla färsk chorizo, det är fantastiskt gott! Servera med spansk potatissallad med grillad paprika och mandel.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g färskpotatis, kokt
  • 4 råa/färska chorizo
  • 1 dl passerade tomater
  • 2 röda paprikor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl mandel, flagad och rostad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 silverlök, finhackad
  • 2 dl olivolja
  • 0,75 dl rödvinsvinäger
  • 100 g babyspenat

Gör så här

  1. Potatisen ska kokas och sedan delas ner.
  2. Blanda dressingen genom att vispa ihop passerade tomater, vinäger och paprikapulver tillsammans med riven vitlök. Häll sedan på olja och vispa så det går ihop något, behöver inte binda som en majonnäs.
  3. Skär paprikan i ca 4-6 delar och skiva löken så tunt du kan.
  4. Blanda potatis och löken tillsammans med såsen och bladspenaten.
  5. Grilla korven och papriken på grillen, stick inte hål i korven innan. Då rinner fettet ut och börjar brinna, försök att hålla den hel på grillen. Grilla även paprikan tills den får färg och bli mjuk.
  6. Blanda ner paprikan i potatissalladen och toppa med rostad mandel, servera med grillad korv.