Laxtartar med wasabi, chili och gurka

Jennie Walldén KM

Laxtartar med wasabi, chili och gurka

12 ingredienser

25 min

Fräsch förrätt med finhackad lax som serveras i en marinad av soja, wasabi, chili och sesamolja.

Vintips
5059 Stürz Riesling Mosel, Tyskland

Ingredienser

portioner
  • 250 g riktigt färsk laxfilé
  • 2 msk japansk soja
  • 4 tsk strösocker
  • 2 krm wasabi
  • 1 msk sesamolja
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 salladslökar, mycket tunt skivade
  • 0,3 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • 1 gurka
  • 2 msk krasse
  • 2 tsk rostade sesamfrön, att strö över

Gör så här

  1. Blanda marinaden till tartaren genom att blanda soja, socker, wasabi, sesamolja och lime väl. Tillsätt salladslök, chili och sesamfrön.
  2. Finhacka laxfilén, blanda den med marinaden. Rör ihop väl men försiktigt.
  3. Skiva gurka så tunt som möjligt, gärna med mandolin. Klä en assiett med gurkskivor, gärna som en blomma.
  4. Forma ett ägg eller en kula av tartaren och lägg i mitten av tallriken. Strössla över sesamfrön och krasse innan servering.