Hjortronparfait med färska hjortron

Hjortronparfait
Foto: TV4

Hjortronparfait med färska hjortron

Av: Janne - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

4 ingredienser

3,5 timmar

En lättlagad men lyxig hjortronparfait toppad med färska hjortron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Vintips
Charles de Fère Jean-Louis Rosé, nr 77119, 59 kr

Ingredienser

portioner

Hjortronparfait

  • 2-3 dl hjortron
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa äggulorna med socker tills det blir en luftig, tjock smet.
  2. Vispa grädden i en separat skål.
  3. Blanda allt med hjortron i en stor form eller mindre små.
  4. Ställ i frysen ca 3 timmar eller tills den har stelnat.
  5. Tag ut parfaiten och vänd upp och ned på formen, toppa med några färska hjortron.