Foto: Fredrik Sandin Carlson

Kycklingrulader med krämig paprikasås


30 min4

Fetaostfyllda kycklingrulader trivs bra med den goda paprikasåsen. Servera som varmrätt eller ställ fram ruladerna kalla och skurna i bitar på buffén.

  • 4 st kycklingfiléer
  • 100 g fetaost
  • 8 skivor rökt skinka
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 st röda paprikor
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 6 dl vatten
  •   crème fraîche
  •   salt
  •   aluminiumfolie
  1. Banka ut kycklingfiléerna mellan plast, en vanlig plastpåse funkar bra.
  2. Lägg filén på ett ark aluminiumfolie. Lägg på skinka och en rad av fetaost.
  3. Rulla hårt och tvinna ihop ändarna på aluminiumfolien. Koka lätt i vatten cirka 4-8 minuter beroende på tjocklek (innertemperaturen ska hålla 60-62 grader).
  4. Sås
    Strimla paprika och koka den med vatten, vinäger och grädde i cirka 10 minuter. Kör i mixer med crème fraîche till önskad konsistens. Salta.
  5. Servera kycklingrullarna med paprikasåsen.

Annons:

Liknande recept

  •  10 ingr
  •  17 ingr
  •  15 ingr

Lyxiga kalaskanapéer

av Leila Lindholm
  •  7 ingr
  •  29 ingr