Jacob Wismars bulgurpytt med kyckling och mynta

Jacob Wismars bulgurpytt med kyckling och mynta
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Jacob Wismars bulgurpytt med kyckling och mynta

17 ingredienser

En fräsch, god och näringsrik pytt på bulgur, kyckling, bönor och mynta.

Kycklingen kan du enligt Jacob Wismars ”familjemetoden” förbereda några veckor eller dagar innan. Gör gärna i större mängd för att förvara i kyl, frys eller skafferi. På så sätt spar du många vardagstimmar.

Essensen Sweet red pepper passar till mycket, men extra bra passar den till kyckling, pastasallad, kidneybönor och bulgur. Jacob Wismars essenser förvaras i kylskåp i upp till fyra veckor.

Ingredienser

portioner
  • 6 dl bulgur, kokt
  • 1 gul paprika
  • 0,5 dl zucchini
  • 1 rödlök
  • 500 g kyckling, förberedd i bitar
  • 1 dl färdigkokta svarta bönor
  • 0,5 dl Sweet red pepper
  • 1 kruka färsk mynta
  • smör, till stekning (eller olja)
  • salt

Sweet red pepper

  • 2 dl ajvar relish mild
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 krm salt
  • 1 msk vatten
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sweet red pepper: Rör ihop alla ingredienser utom olivolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Späd eventuellt med mera vatten.
  2. Strimla paprikan och zucchinin och hacka rödlöken.
  3. Fräs på medelvärme i några minuter.
  4. Blanda i bulgur, kyckling och svarta bönor. Låt allt bli varmt.
  5. Tillsätt Sweet red pepper-essens, hacka ner färsk mynta och blanda väl.
  6. Smaka av med salt.
  7. Servera gärna med hummus.