Foto: Frida Wismar

Bulgur med falsk pesto och kidneybönor


4

Bulgur är gott och ett nyttigare alternativ. Här serveras bulgur med pesto och de röda kidneybönorna.

  • 4 dl bulgur
  • 2 dl kokta kidneybönor
  • 50 g sockerärter
  • 50 g ärtskott
  • 0.5 dl Falsk pesto

Falsk Pesto:

  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk hackad vitlök
  • 50 g bladpersilja
  • 100 g solroskärnor
  •   vitpeppar
  •   salt
  1. Mixa alla ingredienser till peston i matberedare, till en slät smet.
  2. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Koka bulgur enligt anvisning. Låt den svalna. Blanda med kidneybönor och Falsk Pesto.
  4. Toppa salladen med finstrimlade sockerärter och ärtskott.

Annons:

Lax med kokta linser och blomkål

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  15 ingr
  •  15 ingr
  •  12 ingr
  •  12 ingr

Falsk carpaccio

av Jacob Wismar
  •  17 ingr
  •  26 ingr